Förälder

viktigtsamtal_200x263Ingen förälder vill att barnet ska använda tobak. Men hur gör man för att förhindra att de börjar? Vi har här samlat ihop material; där du får svar på om ditt nej faktiskt gör skillnad. Du får även en hel drös med bra argument – allt för att det ska bli lättare att peppa ditt barn till en riktig ”nolla”!

Handledning

agera_140x96

Forskning visar att föräldrars ställningstagande har stor betydelse för om barnen väljer ett tobaksfritt liv eller inte. Tre snabba tips till dig som förälder.

  • Säg kompromisslöst nej till tobak.
  • Diskutera hur man kan förhålla sig till kompisar som röker eller snusar.
  • Diskutera förhållningssätt och regler med andra föräldrar.

Vill du läsa mer? Ladda ner hela handledningen.

Om du vill beställa våra handledningar i tryckt form kan du titta in i vår webbshop »

DON’T FEAR SMOKING

Var med och prata rökning på ett nytt sätt
Att vara ung är att gå runt med en orosklump i magen. För det är där frågorna hamnar när man inte hittar svaren. Vad menades egentligen med den där kommentaren? Passar jag in eller inte? Är jag ensam?

För att dölja rädslan gömmer sig dagligen 45 nya ungdomar bakom något annat som man lärt sig vara rädd för. Alltid inom räckhåll i fickan och lätt att greppa: Cigaretten. Det vill vi ändra på.

Var med och skapa en ny diskussion kring tobak och rökning. Vi ger dig verktygen.

Läs mer här »

Röker ditt barn?

Luktar ditt barns kläder rök? Tuggar han eller hon oftare tuggummi? Används tandborsten plötsligt väldigt flitigt? En tidig upptäckt är av stor vikt – tobak är väldigt beroendeframkallande.

Läs mer i handledningen nedan.

Detta kan vi på NSG erbjuda

Läs mer »

Kontakt

Läs mer »

Följ oss på Twitter

Följ oss på Facebook