Tips för att lyckas med att sluta röka

För att lyckas med att sluta röka är det viktigt att man verkligen har bestämt sig för att sluta, och att man kommer ihåg att det inte kommer att bli helt lätt. Ett tips för att lyckas med sitt rökstopp är att bestämma ett stoppdatum, ett datum när man ska slänga alla cigaretter, och att sedan hålla fast vid detta datum.

Man kan få mycket hjälp inom vården, både med nikotinläkemedel och med samtal och rådgivning. När man drabbas av abstinensbesvär är det viktigt att komma ihåg att det kommer att gå över. Det värsta röksuget kommer till exempel att gå över inom någon minut.

För att lyckas med att sluta röka är det viktigt att vara motiverad till det. Man kan till exempel läsa på om de negativa effekterna av rökning, och skriva en lista på de anledningar att sluta som man ser.

Man kan också skapa rökfria zoner i sitt liv. Till exempel kan man bestämma sig för att helt sluta röka hemma, eller på jobbet eller någon annan plats där man tillbringar mycket tid. Det allra viktigaste för att lyckas är dock att man verkligen vill sluta.